Weet wat u eet…

Weet wat u eet…

Buikvet heeft voor een groot deel te maken met de producten die u eet. Frisdranken, alcoholische dranken, pasta, noedels, snoep, koekjes, brood, volle melk, vette kaas, kant-en-klare maaltijden, voedsel en sauzen uit blik, allemaal producten die geen verstandige keuze zijn als u van het buikvet af wilt. Producten zoals noten, olijfolie, kokosolie, scharrelkip, fruit (met mate), magere yoghurt, water, kruidenthee en vis is daarentegen een betere keuze.

Hoe groot mogen de porties zijn?

Daarnaast is de grote van de portie die u neemt natuurlijk ook belangrijk. Noten zijn zeker niet ongezond, maar als u op een avond een hele zak noten leeg eet, geeft dit niet het beoogde resultaat. Toch hoeft u niet altijd van alles de calorieën te tellen en de porties af te meten. Als het gaat om de juiste voedingsproducten, geeft u lichaam vanzelf aan of u te veel of te weinig eet. Als u namelijk minder calorieën eet dan dat u op dat moment nodig heeft, heeft u waarschijnlijk nog steeds een hongergevoel. Dit hongergevoel verdwijnt als u wel genoeg calorieën heeft gegeten. Toch schuilt hier wel een gevaar in. Allereerst komt het hongergevoel pas nadat de hersenen het signaal hebben gehad dat u vol zit en ten tweede hangt het er ook een beetje vanaf van wat u eet. Bij groenten duurt het bijvoorbeeld veel langer voordat u vol zit. Maar luisteren naar uw lichaam is altijd belangrijk. Krijgt u ’s avonds een hongergevoel? Geef hier dan niet aan toe.

Slapend vet verbranden

Slapend buikvet verbranden, het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Toch zit er wel een kern van waarheid in. Ook in de nacht gaat het verbrandingsproces namelijk door. Als u de laatste uren voordat u gaat slapen niets meer eet en met een licht hongergevoel naar bed gaat, kan het lichaam in alle rust alle voedingsstoffen verwerken van het avondeten. De hormonen blijven hierdoor in een goede balans om gedurende de nacht het verbrandingsproces ongestoord zijn werk te laten doen.

Een nieuwe dag, een nieuw verbrandingsproces

Als u de volgende morgen opstaat, heeft u waarschijnlijk ongeveer twaalf uur niet gegeten en misschien acht uur niets gedronken. In deze uren is er veel water uit uw lichaam verdampt, zeker als u ’s nachts ook nog hebt liggen zweten. Drink daarom in de ochtend altijd gelijk één of twee glazen water. Door uw lichaam te hydrateren, kan het lichaam weer aan het werk en dat is in het voordeel van het verbrandingsproces.