Voedselvlekken uit kinderkleding krijgen

Voedselvlekken uit kinderkleding krijgen

Kinderen zijn motorisch vaak nog niet zo handig als volwassenen, en het is dan ook iets dat met name rond etenstijd goed zichtbaar wordt. Met name baby’s en peuters kunnen hun schattige kleertjes dan helemaal onder smeren met voedsel.

Ook enthousiaste oudere kinderen lopen regelmatig een vlek van een ijsje, chocoladekoekje of andere hapjes op. En dat is zonde van de prachtige, moderne kindermode die een zaak als Kids Brand Store levert. Hoe verwijder je verschillende voedselvlekken uit kinderkleding?

Vetvlekken

Ieder kind lust wel frietjes, frikandellen, hamburgers, knakworstjes en andere snacks. Liefst geserveerd met veel saus! Een goede manier om mayonaise en andere vettigheid uit jongens kleding te halen is afwasmiddel. Dat is immers speciaal gemaakt om voedselvetten oplosbaar te maken. Giet een gulle hoeveelheid op de vlek, wrijf het in, spoel het wat later weer uit en was de kleding vervolgens normaal.

Chocolade

Eén van de lekkerste traktaties voor elk kind, maar helaas even brokkelig als smeltbaar. Chocolade levert diepbruine vlekken op, welke niet gemakkelijk uit een kindersweater of -bloes te krijgen zijn. Behandel die leuke jongens kleding of meidenjurk met een speciaal schoonmaakmiddel voor chocola of met een handig huismiddeltje zoals melk, waar de chocolade intrekt. Laat het even intrekken en spoel de vlek tot slot na met koud water.

Tomatensaus

Tomatensaus is berucht om zijn hardnekkigheid. Denk maar aan je plastic bewaarbakjes: de rode tint van eten in tomatensaus blijft maandenlang zichtbaar. De restanten van pizza of pasta op jongens kleding kunnen aangepakt worden met citroensap, azijn of afwasmiddel. Snel handelen en heet wassen helpen doorgaans om de schade te beperken.

Vruchtensap

Zeker rode vruchtensappen van aardbeien, rode druiven, kersen en frambozen kunnen kinderkleding grondig verpesten. Je pakt vlekken van vruchtensap aan door er zout overheen te strooien, waar een groot deel van het gekleurde vocht in zal trekken. Vervolgens giet je flink wat kokend water over de aangetaste plek heen en was je de kleertjes tot slot op hoge temperatuur. Een kind kan de was doen!