Met vetten vet verliezen?

Met vetten vet verliezen?

Het klinkt misschien heel onlogisch, maar toch kunt u met het innemen van vetten ook vetten verbranden. Er zijn zelfs verzadigde vetten die kunnen helpen met de vetverbranding. We hadden al uitgelegd dat we vetten nodig hebben voor het aansturen van belangrijke lichaamsfuncties. Bijna alle cellen in ons lichaam zijn gemaakt van vetten en eiwitten en ook voor de hersencellen zijn vetten belangrijke bouwstenen.

Een gezonde energieleverancier

Vetten zijn niet deze enige voedingsstoffen die energie leveren aan ons lichaam, ook koolhydraten en eiwitten doen dit. Vetten hebben echter een voordeel ten opzichte van de eiwitten en koolhydraten, zij geven hun energie langzamer en geleidelijk af, waardoor u ook langer een vol gevoel houdt. Zeker met kokosolie creëert men voor een langere tijd een vol gevoel. Het voordeel is dat u minder eet. Natuurlijk werkt het niet als u alles in één keer naar binnen schrokt, de kokosolie heeft wel even de tijd nodig om u het verzadigingssignaal door te geven.

Kokosolie kan zelfs helpen om uw buikvet te verbranden. Kokosolie stimuleert door zijn thermogene eigenschappen de verbranding van vet. Daarnaast wordt kokosolie minder snel opgeslagen. Deze olie bestaat namelijk uit een middellange keten vetzuren die bij voorkeur voor energie wordt gebruikt in plaats van voor de opslag. Natuurlijk heeft het niet zo veel zin als u naast uw gewone vetinname ook nog eens volop kokosolie gaat gebruiken. Dan zijn het alleen maar extra calorieën. Kokosolie bestaat zowel uit verzadigde vetten als onverzadigde vetten. De omega-9 en omega-3 onverzadigde vetten werken ook nog eens ontstekingsremmend.

Koolhydraten of vetten?

Als mensen gaan lijnen, gaan ze soms juist meer koolhydraten eten om vetten te vermijden. Dat is niet slim. De snelle suikers uit de koolhydraten houden een snelle vetverbranding tegen en de vetcellen houden de energie vast. Eigenlijk vergeet het lichaam dat het in staat in om vet te verbranden, omdat er continue glucose aanwezig is. De cellen krijgen toch een energietekort en de cellen in het lichaam geven hierdoor een hongersignaal af, met als gevolg dat u meer gaat eten. In de cellen zit eigenlijk nog genoeg energie in de vorm van vet, dus eigenlijk zou deze behoefte er niet moeten zijn. Het is beter om dit vet te verbranden in plaats van de suiker.

Zet de verbrand modus aan

Het is dus belangrijk dat opslag modus ’s morgens al in de verbrand modus wordt gezet. Soms wordt er in de ochtend iets verkeerds gegeten, waardoor de vetverbranding eigenlijk de hele dag niet meer optimaal is. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een eiwitrijk ontbijt. Bijvoorbeeld yoghurt of kwark met zaden of pitten of natuurlijk een lekker eitje.