Wat hang je er voor je keukenramen?

Wat hang je er voor je keukenramen?

Ben jij zo’n mazzelaar die een raam in zijn keuken heeft? Dan heb je vast ook wel te maken gehad met de vraag wat je er voor moet hangen. Gordijnen bieden privacy, maar lang niet alle soorten gordijnen zijn geschikt voor in de keuken.

In de keuken wordt volop geleefd. Het maakt niet uit of je meer van de diepvriespizza’s bent of liever elke avond kookt voor een Michelin-ster: in de keuken heb je te maken met vettigheid, stoom, vocht en vuur. Daarom moet je de gordijnen voor in je keuken met zorg uitkiezen. Ze moeten vochtbestendig zijn, ze moeten makkelijk zijn om schoon te maken, en in geval dat je op open vuur kookt, moet je kiezen voor een materiaal dat langzaam brandt of zelfs helemaal geen vlam kan vatten.

Geschikte raamdecoratie voor de keuken

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg eenvoudig en daarom een fijne keuze voor je keuken. Met de twee stoflagen kun je makkelijk de lichtinval regelen. Het materiaal is helaas wel gevoelig voor vlekken en daarom minder geschikt om dicht bij het fornuis op te hangen.

Vouwgordijnen

Een vouwgordijn geeft een warme sfeer en is erg praktisch. Je kunt het makkelijk met een touw ophalen of laten zakken, zelfs met vieze handen van het koken. Daarnaast is een vouwgordijn ideaal schoon te houden, want je kunt het snel van het klittenband loshalen en in de wasmachine stoppen.

Jaloezieën

Jaloezieën bestaan in aluminium, hout en pvc. Dit is allemaal makkelijk schoon te houden, maar let er op dat houten jaloezieën niet tegen water kunnen. Deze gordijnen moet je dus niet te dicht bij de gootsteen in je keuken hangen.

Plissé

Een plisségordijn heeft een plooi en is te koop met een transparante of lichtdoorlatende stof. Dit gordijn is ook te krijgen met een isolerende witte achterkant, waardoor het lekker koel in je keuken blijft in de zomer. Ideaal voor in de keuken is dat een plisségordijn te koop is met een vlamvertragende stof, en dat het vochtbestendig is. De meeste exemplaren zijn zelfs makkelijk met een handsopje te wassen voor een extra frisse keuken.