Hoe kunt u afvallen?

Hoe kunt u afvallen?

Als we willen afvallen, dan moeten we in eerste instantie het aantal calorieën verminderen. We moeten meer letten op ons voedingspatroon, want het is nog steeds zo dat ‘ieder pondje door het mondje komt’. Daarnaast moeten we overtollig vet wegwerken, dit doen we door meer te bewegen met minder calorieën. We gaan dus op dieet, maar wel wat meer inspanning leveren. Laten we vooral zorgen dat de stofwisseling niet negatief beïnvloed wordt, want dan gaat het afvallen wel heel erg moeizaam. Zeker crash-diëten kunnen nog weleens een negatieve invloed op de stofwisseling hebben. De verbranding wordt dan minder, met als resultaat het ‘jojo-effect’. Dus zorg dat er voldoende voedingsstoffen worden genuttigd, maar wel de juiste.

Sla nooit een maaltijd over

Sla nooit maaltijden over en vergeet ook zeer beslist niet te ontbijten. Gewoon drie maaltijden per dag, met eventueel twee tot drie verantwoorde tussendoortjes. Neem iedere dag vers fruit en groenten, het liefst samen met vezelrijk voedsel. Bij melkproducten kan er het beste worden gekozen voor halfvolle of magere producten. Vervang het vlees door vis en als u geen liefhebber van vis bent, kies dan in ieder geval voor magere vleessoorten. Drink voornamelijk water de hele dag door, laat de frisdrank of alcoholische dranken voorlopig even staan. En suikerhoudende producten natuurlijk ook.

In beweging blijven

Dan hebben we natuurlijk nog het bewegen. Het is aan te raden om 30 tot 60 minuten te bewegen als u wilt afvallen. Dat hoeft niet een hele zware inspanning te zijn, het mag ook wandelen zijn. Maar zwemmen, fietsen of een andere sport is natuurlijk ook goed. Begin met twee keer per week en probeer het daarna op te voeren naar meerdere keren. Maar probeer de wandeling van 30 minuten in ieder geval iedere dag te doen. Soms zijn het de kleine dingen die grote veranderingen kunnen brengen. Neem eens de fiets in plaats van de auto, neem de trap en laat de lift links liggen.

Tijd om het eetpatroon te veranderen

Het kan natuurlijk ook zijn dat u een vorm van obesitas heeft waarbij eerst de oorzaak achterhaald moet worden. Als u namelijk het probleem niet aanpakt, heeft afvallen niet zo veel zin. U blijft dan iedere keer ook weer aankomen. Een bezoek aan de huisarts of een diëtist kan hier uitkomst bieden.

Het is in ieder geval belangrijk dat er niet voortdurend een hongergevoel is, anders is het lijnen erg moeilijk vol te houden. Ga ook niet iedere dag op de weegschaal staan, als het dan even een paar dagen wat minder gaat, bent u snel geneigd om de moed te verliezen. Probeer het afvallen niet als iets tijdelijks te zien, maar als een manier om uw eetpatroon te veranderen. Met het juiste eetpatroon kunt u namelijk gewoon lekker eten en toch op gewicht blijven.